Suhe fige v oljčnem olju
Suhe fige “cca 40” zložite v stekleni kozarec za vlaganje, potem pa nalijete olivno olje do vrha kozarca. Zaprete in tako naj ostane 40 dni. Fige bodo vpile veliko olivnega olja. Torej po 40 dneh se uživa po 1 figo na dan pred obrokom. Imejte na umu, da za ta recept izberete res kvalitetno olivno […]
Namaz iz oliv
Tapenada iz črnih oliv vsebuje samo štiri sestavine: črne olive, česen, sušene paradižnike in olivno olje. V klasičnem receptu se dodajo še kapre in/ali inčuni. Recept sicer izvira iz južne Francije in je priljubljena hladna predjed. Namaz iz oliv postrežemo za predjed ali prigrizek, s sirom, krekerji, ali pa domačim opečenim kruhom. Lahko pa se […]
Testenine Puttanesca
POSTOPEK: Pripravimo zelenjavo. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Čili nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter prepražimo. Dodamo čili,olive, kapre in odcejene inčune, kuhamo še minuto. Polovico peteršilja sesekljamo in dodamo k omaki. Dodamo še paradižnikovo omako in kuhamo 5 minut. Lonec napolnimo z osoljeno vodo in pristavimo na kuhalnik. […]